Kviklån er blevet en utrolig populær låntype på det danske lånemarked. Rigtig mange danskere benytter sig af de små lån, som kan benyttes til mange forskellige ting.
Disse kviklån har udbetaling allerede i dag:
Rigtig mange, der optager et kviklån, bruger lånet til forbrug, da kviklånet kan siges at være en form for forbrugslån. Hvad pengene bruges på, er dog helt op til dig selv, når du optager et kviklån. Inden du optager et kviklån, er det dog en rigtig god idé at blive klogere på denne låntype; og det kan du her. Vi har lavet en udførlig guide til dig, der kan være god at læse, inden du beslutter dig for at optage et af de populære lån – så god læselyst.
Hvad er et kviklån?
Kviklånet er, som navnet antyder, et hurtigt lån. Lånet bliver ofte udbetalt ganske kort tid efter, låneaftalen er underskrevet, hvilket gør kviklånet ideelt til finansiering af flere ting. Eksempelvis bruger mange kviklånet til at dække pludseligt opståede udgifter eller til at få råd til gode øjeblikstilbud. Kviklånet har typisk en kortere løbetid end andre lån, der kan optages online. Det betyder, at du hurtigt får udbetalt pengene, men du skal også betale dem tilbage forholdsvist hurtigt. Ofte skal lånet betales tilbage inden for et år, mens løbetiden hos andre udbydere er en smule længere. Lånebeløbet varierer også fra udbyder til udbyder. Det typiske lånebeløb er mellem 100 og 5.000 kr. – men i nogle tilfælde kan det også være højere, nemlig op til 10.000 kr.
Hvad er mikrolån?
Kært barn har mange navne, og det har kviklånet også. Kviklånet bliver nemlig kaldt mange forskellige ting, herunder eksempelvis mikrolånet. Det betyder også, at du sikkert vil støde på dette begreb om en låntype, når du leder efter et kviklån. Du skal dog ikke fortvivle, for det er to navne for samme ting. Mens ”kviklån” beskriver hastigheden på lånet, beskriver ”mikrolån” bedre lånets størrelse, som netop sjældent er over 10.000 kr.
Hvad er SMS-lån?
Endnu et navn for samme låntype; SMS-lånet. SMS-lånet er også et kviklån, men det er blot en form for et kviklån. SMS-lånet har nemlig samme karakteristika som et kviklån; det er hurtigt, småt og kortfristet, men SMS-lånet foretages, som navnet antyder, over telefonen.
Hvor kan man optage kviklån?
I dag er det utrolig nemt at optage et kviklån online. Der findes rigtig mange forskellige låneudbydere, der har specialiseret sig i at udbyde kviklån til danske låntagere. Der findes så mange forskellige låneudbydere online, at de bliver nødt til at differentiere sig fra hinanden. Dette gør låneudbyderne blandt andet på de forskellige lånevilkår, herunder prisen på lånet, lånets løbetid, rentefrie perioder, lånets størrelse og så videre. Det betyder også, at der faktisk findes låneudbydere, der tilbyder kviklån til forskellige målgrupper. Således kan du gå på jagt efter en online låneudbyder, der tilbyder kviklån, der passer til dine ønsker og behov.
Kviklån på SMS
Du kan ikke blot tage kviklånet online. Som vi før har nævnt, findes der en type af kviklån, der kan optages over mobiltelefonen. Denne låntype kaldes SMS-lånet. SMS-lånet kan optages over en SMS. Du skal dog være opmærksom på, at et SMS-lån typisk er mindre og endnu mere kortvarigt end et almindeligt kviklån. Lånebeløbet overstiger sjældent 1.000 kr., og løbetiden på lånet overstiger sjældent 30 dage. Du skal altså være opmærksom på dette, inden du tænker, det er lettere for dig at optage lånet over din mobiltelefon.
Hvem kan optage kviklån?
Kviklånsudbyderne har forskellige krav til låntageren, og derfor varierer det også fra udbyder til udbyder, hvem der kan optage et kviklån. Dog er der nogle særlige krav, der altid skal være opfyldt, hvis du ønsker at optage et kviklån hos en dansk låneudbyder. Følgende krav kan du regne med, at du altid vil støde på:
- Du skal være fyldt 18 år, og du skal være myndig.
- Du skal være dansk statsborger, og du skal have folkeregisteradresse i Danmark.
- Du skal have en aktiv e-mail og et dansk telefonnummer.
- Du skal have en dansk konto.
- Du må sjældent være registreret i RKI.
- Du skal have NemID.
Ud over de fastlagte krav er der nogle andre krav, som låneudbyderen kan sætte til dig. Blandt andet kan låneudbyderen bestemme, om du først kan optage et kviklån, når du eksempelvis er fyldt 21 år frem for 18 år. Det er låneudbyderen selv, der bestemmer kravene, og det er blandt andet dette, der er med til at differentiere de forskellige låneudbydere fra hinanden.
Kviklån til studerende; kan det lade sig gøre?
Hvis du er studerende, har du måske brug for nogle ekstra penge i budgettet ud over den månedlige SU. I så fald kan du måske overveje at tage et kviklån, for det er bestemt muligt. Hvis du opfylder kravene, der bliver stillet af låneudbyderen, kan du sagtens optage et kviklån, selvom du er studerende. Du skal dog være opmærksom på, at et kviklån sjældent kan dække et længerevarende behov for at skabe mere luft i økonomien, da lånet er kortfristet, og lånebeløbet er småt. I stedet bør du måske overveje en alternativ låntype som eksempelvis SU-lån, der er et meget fordelagtigt lån til studerende i Danmark.
Hvis du vil læse mere om SU-lån, kan du gøre det ved at klikke her.
Kviklån trods RKI; kan det lade sig gøre?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret, har du garanteret oplevet, at det er svært at få lov til at låne penge – nogle steder. Desværre er det også svært at få lov til at optage et kviklån, hvis du er registreret i RKI. Dog er det muligt at optage et kviklån trods RKI.
Der er nogle låneudbydere, der tilbyder lån til personer, der er registreret i RKI. Dette er dog sjældent anbefalelsesværdigt, idet disse lån typisk er dyrere end sædvanligt. Kviklån til personer, der er registeret i RKI, har en meget høj rente og høje omkostninger generelt, og derfor kan det være meget dyrt. Endnu dyrere bliver det, hvis du ikke betaler lånet tilbage rettidigt, for derved pålægges der meget høje gebyrer og renter, du skal betale oven i lånet.
Hvis du er registreret i RKI, og du ønsker at optage et kviklån, er der nogle ting, du kan gøre først. Først og fremmest kan du sørge for, at du betaler den eller de gældsposter ud, der er registreret i RKI. Det vil give dig mere luft i økonomien, og det vil ydermere slette dig fra registret. Hvis du ikke kan betale den eller de gældsposter ud, der er registeret i RKI, kan du vente fem år fra gældsposternes registrering. Når en gældspost har været registreret i RKI i fem år, vil den automatisk blive slettet fra registret. Dette betyder dog ikke, at du er gældfri. Når du bliver slettet fra registret, kan du igen finde forskellige kviklån online, der ikke er urimeligt dyre på grund af din registrering.
Kviklån til unge; kan det lade sig gøre?
Om du kan optage et kviklån, afhænger, som nævnt, af flere ting, der blandt andet bestemmes af låneudbyderen selv. Aldersgrænsen for låntagere bestemmes til en vis grad af låneudbyderen selv. Dog er der lovkrav om, at låneudbydere ikke må tilbyde lån til personer under 18 år. Det betyder altså også, at du ikke kan optage et kviklån, hvis du er under 18 år.
Selvom mange låneudbydere har hævet aldersgrænsen til eksempelvis 20 år, er det dog langt fra umuligt at finde låneudbydere, der tilbyder lån til 18-årige. Der findes rigtig mange forskellige låneudbydere af kviklån, der tilbyder lån til 18-årige. Det gælder bare om at finde den rigtige låneudbyder.
Fordele ved kviklånet
Kviklånet er et meget specielt lån, og det er naturligvis ikke uden grund, at lånet er så populært, som det er. Lånet er blevet så populært, fordi der er så mange forskellige fordele ved lånet, som man ikke kan overse. Herunder kan du læse mere om, hvilke forskellige fordele der er forbundet med mikrolånet, kviklånet, SMS-lånet, og hvad det ellers kaldes.
Kviklån uden sikkerhed
Når man optager et lån, tales der om sikkerhedsstillelse. Hvis du stiller sikkerhed for et lån, betyder det, at du giver låneudbyderen pant i en eller flere af dine ejendele. Hvis du ikke overholder låneaftalen, kan låneudbyderen inddrage disse ejendele for at inddrage hele eller dele af gælden. Dette ses blandt andet ofte ved almindelige banklån, hvor der typisk stilles sikkerhed for lånet. Når du optager et kviklån, skal du ikke stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du ikke skal være bange for, at låneudbyderen kan inddrage nogle af dine ejendele, hvis du ikke overholder låneaftalen. Låneudbyderen kan til gengæld kræve, at du betaler gebyrer og morarente på lånet – men du risikerer altså ikke at miste nogen af dine ejendele. Dette kan give en stor tryghed, for det betyder, at din risiko ikke er lige så høj. Dog betyder det, at låneudbyderens risiko bliver højere.
Betal det tilbage før tid
Hos langt de fleste udbydere af kviklån kan du betale lånet af før tid, uden at det koster dig noget. Dette er en klar fordel for dig, fordi du så selv kan være med til at gøre lånet billigere end beregnet. Idet kviklån ofte er mindre beløb, er det ikke utænkeligt, at du kan samle pengene sammen før tid, for at betale dem tilbage til udbyderen før tid. Hvis du ved, du kan betale pengene tilbage hurtigt, kan du altså spare penge – måske kan du endda få et meget billigt kviklån.
Det hurtige lån
Kviklånet er, som før nævnt, et hurtigt lån. Dette er en klar fordel, som gør kviklånet meget populært. Selve ansøgningsprocessen er meget hurtig, behandlingstiden er meget hurtig, og udbetalingen sker meget hurtigt. Det betyder, at du kan have pengene på din konto ganske kort tid efter, du har ansøgt om lånet, og derfor kan kviklånet bruges til at finansiere pludseligt opståede situationer.
Selvom kviklånet er et meget hurtigt lån i dag, har det før været hurtigere. Den 1. januar 2017 trådte en ny lov nemlig i kraft; der skal gå minimum 48 timer, før et kviklån udbetales. Dette skyldes, at låntageren skal kunne nå at fortryde inden for 48 timer, hvorfor låntageren skal genbekræfte lånet, efter de 48 timer er gået. 48-timers-reglen gælder dog ikke for alle kviklån, idet reglen kun gælder for lån med en løbetid på højst tre måneder.
Det nemme lån
Kviklånet er ikke bare et hurtigt lån, det er også et nemt lån. Det er utrolig nemt at optage et kviklån i dag, idet det kan optages online. Du behøver ikke meget for at kunne ansøge om lånet; du skal blot bruge dit NemID samt de oplysninger, du skal anføre om dig selv. Du kan både ansøge om et kviklån fra din computer eller mobiltelefon, og hvis du blot vil optage et SMS-lån, kan du optage det via en SMS – det bliver næsten ikke nemmere.
Hurtig og simpel kreditvurdering
En anden grund til, at det er nemt at optage et kviklån, er, at kreditvurderingen ikke sker på et særligt grundigt grundlag. Når du laver din låneansøgning til et kviklån, vil låneudbyderen foretage en kreditvurdering af dig. Du skal nemlig vurderes at være kreditværdig for, at du kan få lov til at optage lånet. Kreditvurderingen laves typisk alene på baggrund af din alder og indkomst, og derfor er det forholdsvist nemt at blive kendt kreditværdig, hvis du ansøger om et kviklån. I hvert fald er det nemmere at blive kendt kreditværdig til et kviklån end til et banklån. Banken vil nemlig til enhver tid foretage en kreditvurdering ud fra din samlede økonomiske situation, hvorfor det kan være sværere at få lov til at optage et forbrugslån i banken.
Ulemper ved kviklånet
Ligesom der er nogle fordele ved kviklånet, er der også nogle ulemper ved låntypen, ligesom der er ved enhver anden låntype. Disse ulemper skal du naturligvis også kende, inden du vælger at optage et kviklån, og derfor kan du læse om ulemperne herunder.
Høj ÅOP
Fælles for fordelene er, at din risikovillighed er lav, mens låneudbyderens risikovillighed er høj. At du ikke skal stille sikkerhed for lånet, samt at det er let at blive godkendt til lånet, gør, at din risiko er lille, mens låneudbyderens risiko er høj. Det betyder kort sagt, at låneudbyderen er nødt til at gøre lånet dyrere for at kompensere for den høje risikovillighed. Derfor vil du også opleve, at kviklån har en høj ÅOP i forhold til andre lånetyper, som eksempelvis banklånet.
Lav risikovillighed giver høj risiko
Den lave risikovillighed er en fordel, fordi det dermed er trygt og nemt for dig at optage kviklånet. Den lave risikovillighed kan dog også ses som en ulempe, idet du selv skal være mere økonomisk ansvarlig for at være sikker på, at du har råd til at optage lånet. Der er ikke en rådgiver, der kan rådgive dig i forhold til lånet og din økonomi, og kreditvurderingen kan ikke nødvendigvis gøre dig sikker på, at du har råd til at optage lånet. Idet kreditvurderingen ikke foretages på baggrund af din samlede økonomiske situation, kan kreditvurderingen kun bruges som indikation for dig som låntager.
Alternativer til kviklån
Inden du optager et kviklån, bør du helt sikkert overveje de alternativer, der findes til det populære lån. Dette bør du især gøre, fordi man ikke kan komme uden om, at kviklånet kan være et dyrt lån, hvis det ikke er det rigtige lån. Der findes nogle forskellige alternativer til mikrolån, som du kan undersøge. Hvis du er studerende, kan SU-lånet naturligvis bruges som det bedste alternativ, da SU-lånet måske er det billigste lån, der kan bruges til forbrug. Hvis du ikke er studerende, kan du overveje et forbrugslån i banken eller et forbrugslån online. Du kan også undersøge dine muligheder for et godkendt overtræk i banken eller en kassekredit.
Læs mere om alternativerne til kviklån her.
Kassekreditten som alternativ
Kassekreditten er et populært alternativ til kviklånet, fordi kassekreditten netop kan opfylde nogle af de samme behov, som kviklånet kan. Kassekreditten kan give mere luft i økonomien, og kassekreditten kan bruges til det, du har behov for – uanset om det er forbrug eller at betale ubetalte regninger. Når du optager en kassekredit, vil det fungere som om, at loftet på din konto stiger. Du får altså et større beløb til rådighed hver måned, som du kan bruge, hvis du har behov for det. Typisk skal du betale en procentsats for at have adgang til kreditten, men du betaler kun renter for det beløb, du bruger.
Fordele og ulemper ved kassekreditten
Der er nogle forskellige fordele og ulemper ved kassekreditten i forhold til forbrugslånet. Først og fremmest kan det ses som en fordel, at du kan nøjes med at bruge det beløb, du har brug for. Hvis du ofte har brug for ekstra luft i økonomien, kan du altså få det, mens du ikke behøver at bruge kassekreditten i de perioder, hvor du ikke har behov for ekstra luft i økonomien. Det er smart, fordi du på den måde kan spare penge på renteudgifter.
En af ulemperne ved kassekreditten i forhold til kviklånet er, at det kan være svært at bevare overblikket over økonomien. Det kan være svært at overskue, hvor meget man har brugt, og hvor meget man har brug for. Ligeledes kan det for mange være fristende at bruge mere end nødvendigt, fordi det pludseligt er til rådighed. Selvom man kan spare penge på renteudgifterne ved at vælge en kassekredit fremfor et kviklån, kan man altså også komme til at låne unødigt mange penge og derfor gøre lånet dyrere end forventet.
Hvad kan kviklånet bruges til?
Kviklånet kan bruges til rigtig mange forskellige ting, hvilket også er en af de klare fordele ved kviklånet. Det kortfristede lån er særligt brugbart til forbrug og til at dække udgifter, der er opstået pludseligt. Kviklånet er til gengæld ikke oplagt til at dække længerevarende økonomiske udfordringer eller til at puste luft i økonomien.
Mange bruger lånet til at dække udgifter, der pludseligt er opstået. Dette er muligt, fordi lånet udbetales utrolig hurtigt. Af samme grund bruger mange også lånet til at finansiere udsalgsshopping eller lignende for at spare penge på handlen.
Kviklånet kan altså bruges til lige det, du synes, og derfor kan kviklånet også karakteriseres som et slags forbrugslån; et kortfristet og lille forbrugslån.
Kviklån eller forbrugslån?
Idet kviklånet kan karakteriseres som et forbrugslån, kan du måske undre dig over, hvorfor du ikke skal optage et forbrugslån. Du kan dog sagtens optage et forbrugslån til fordel for et kviklån. Om det er den rigtige beslutning, afhænger dog af, hvad du skal bruge pengene til. Forbrugslånet er typisk et større lån, der har en fast og længere løbetid. Hvis du har behov for et mindre og kortfristet lån, kan det altså sjældent betale sig at optage et forbrugslån frem for et kviklån, da denne løsning vil blive dyr. Hvis du til gengæld har brug for et større beløb, der skal betales tilbage over længere tid, kan forbrugslånet måske være en bedre løsning. Om du skal optage et forbrugslån eller et kviklån til at finansiere forbruget, afhænger altså af dit behov.
Hvad er renten på et kviklån?
Som nævnt er renten på et kviklån typisk relativ høj. Dette skyldes, at låneudbyderen løber en forholdsvis stor risiko ved at tilbyde lånet, idet der ikke skal stilles sikkerhed for lånet, ligesom kreditvurderingen ikke er grundig. Renten bliver dog fastlagt ud fra låntageren, og derfor er det umuligt at sige, hvor høj renten på et kviklån er. Renten fastsættes blandt andet ud fra din kreditværdighed. Hvis du er meget kreditværdig, kan du måske få en lavere rente på kviklånet, end hvis du er mindre kreditværdig. Derudover fastsættes renten sommetider ud fra din alder. Hvis du er registreret i RKI, og du vælger en låneudbyder, der gerne vil tilbyde dig kviklånet, vil renten typisk være højere, fordi du netop er registreret i RKI.
Når du ser på forskellige låneeksempler fra forskellige låneudbydere, og hvis du bruger forskellige låneberegnere, kan du ikke med sikkerhed regne med den angivne debitorrente. Du kan se din individuelle rente, når du modtager et lånetilbud, hvor renten fremgår.
Kan man finde et kviklån med lav rente?
Selvom renten på et kviklån typisk er relativ høj, er det muligt at finde kviklån med en lavere rente. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke blot er renten, du skal se på, hvis du vil finde det billigste kviklån. I stedet er det vigtigt, at du ser på kviklånets ÅOP, hvis du vil finde et billigt kviklån.
Hvis du ønsker at finde det billigste kviklån, skal du sammenligne forskellige kviklån fra forskellige udbydere. Hvis du ønsker at sammenligne prisen på lånene for at finde lånet med den laveste pris, skal du sammenligne ÅOP på lånene. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og derved angiver dette nøgletal altså alle de omkostninger, der er forbundet med lånet, herunder både renter og gebyrer. Hvis du finder det kviklån med den laveste ÅOP, finder du det billigste kviklån. Når du sammenligner lånene, skal du dog være opmærksom på, at du skal sammenligne lignende lån. Når du sammenligner kviklån, skal lånene have samme beløbsstørrelse og løbetid, for at sammenligningen er retvisende.
Findes der gratis kviklån?
Faktisk er gratis kviklån ikke usædvanlige. Det lyder måske mærkeligt, fordi kviklån netop er et forholdsvist dyrt lån. Dog er der rigtig mange låneudbydere, der tilbyder et helt eller delvist gratis kviklån. Der kan være nogle forskellige betingelser for at kunne få et gratis kviklån. Eksempelvis er der nogle låneudbydere, der kun tilbyder gratis kviklån til førstegangslånere. Der er også låneudbydere, der tilbyder kviklån, der er gratis op til et vist beløb.
Der findes flere former for gratis kviklån online. Ud over det helt eller delvist gratis kviklån, kan du finde rentefrie kviklån. Et rentefrit kviklån kan være delvist rentefrit op til et vist beløb, eller det kan være komplet rentefrit. Hvis du finder et sådant lån, skal du dog være opmærksom på, at der kan være andre udgifter forbundet med lånet. Eksempelvis kan der være forhøjede gebyrer eller andre udgifter forbundet med lånet, som du naturligvis stadig skal betale. Ligeledes skal du være opmærksom på, at det kan blive meget dyrt at optage et gratis eller rentefrit kviklån, hvis du ikke kan overholde betalingsaftalen. Hvis du ikke kan overholde låneaftalen – af den ene eller anden grund – kan det blive utroligt dyrt, selvom lånet har været gratis at optage. Derfor skal du også tænke dig om en ekstra gang, inden du optager et gratis kviklån – og du skal huske at læse alle vilkårene for lånet, inden du underskriver låneaftalen.
5 ting, du skal gøre, inden du optager et kviklån
Når du optager et kviklån, vil det have betydning for din økonomiske situation. Det vil selvfølgelig påvirke din økonomi positivt, idet du får lånet. Du vil dog også opleve, at du naturligvis skal betale lånet tilbage igen inklusive renter og gebyrer, hvilket pludselig kan gøre den økonomiske situation strammere; de økonomiske ender vil måske få sværere ved at nå hinanden, når afbetalingsperioden starter. Derfor er det også utrolig vigtigt, at du overvejer din beslutning grundigt om at optage et kviklån, inden du gør det. Herunder får du nogle tips til, hvad du skal gøre og overveje, inden du ansøger om kviklånet.
Hvis du vil læse endnu mere om, hvad du skal overveje, kan du gøre det her.
Læg et budget; find ud af, om du har råd
Der er mange succeshistorier omkring kviklån, men der er også nogle mindre gode historier, der måske kan skræmme dig fra at optage et kviklån. Disse historier stammer ofte fra personer, der ikke har formået at overholde deres låneaftale. Hvis låneaftalen ikke overholdes, vil kviklånet blive utroligt dyrt. Derfor er det også vigtigt, at du finder ud af, om du har råd til at optage kviklånet, inden du ansøger om det. En god måde, hvorpå du kan finde ud af, om du har råd til at optage kviklånet, er at lægge et budget. Når du lægger et budget, får du et overblik over dine indtægter og udgifter – og vigtigst af alt får du et overblik over dit rådighedsbeløb. Det er netop dit rådighedsbeløb, der fortæller dig, om du har råd til at optage kviklånet. Det er nemlig ud fra rådighedsbeløbet, at den månedlige ydelse skal findes.
Når du lægger et budget, er det en rigtig god idé, at du budgetterer med højere udgifter eller lavere indtægter, end du regner med. Det er bedre at være pessimist end optimist, når du lægger budgettet; så er du sikker på, at dit rådighedsbeløb ikke er højt på et falskt grundlag.
Sammenlign forskellige lån
Inden du ansøger om et kviklån, bør du sammenligne forskellige lån. Du bør både sammenligne forskellige mikrolån, ligesom du også bør sammenligne forskellige lånetyper.
Du bør sammenligne forskellige mikrolån, fordi du så bedre kan finde det bedste og billigste mikrolån. På den måde er du også sikker på, du finder det lån, der er det bedste for dig. Når du sammenligner de forskellige mikrolån, skal du sammenligne lignende lån med samme lånebeløb og løbetid. På den måde bliver sammenligningen nemlig retvisende. Hvis du er på jagt efter det billigste lån, skal du se efter lånenes ÅOP, når du sammenligner lånene.
Inden du sammenligner forskellige mikrolån, kan det være en god idé, at du sammenligner mikrolånet med andre alternative lånetyper. På den måde bliver du helt sikker på, hvilken låntype du skal gå på jagt efter.
Læs alle vilkår
Det er meget vigtigt, at du sørger for at læse alle lånevilkår, inden du underskriver en låneaftale. Nogle kviklån kan lyde for gode til at være sande; blandt andre nogle af de gratis lån. De er dog ikke nødvendigvis usande, bare fordi de er gode. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være forskellige vilkår forbundet med forskellige mikrolån.
Uanset hvilket lån du optager, er det vigtigt, at du læser og forstår alle de forskellige lånevilkår. Især kan det betale sig at være ekstra opmærksom, hvis du synes, at lånet netop lyder for godt til at være sandt. Der kan nemlig være nogle særlige betingelser forbundet med lånet. Eksempelvis kan et gratis kviklån være meget fordelagtigt – men kun hvis du er absolut sikker på, at du sagtens kan betale det tilbage rettidigt. Hvis du er det mindste i tvivl, er det oftest ikke fordelagtigt med et gratis kviklån. Disse lån er nemlig ofte forbundet med uhørt høje gebyrer i tilfælde af, at det ikke betales tilbage rettidigt. Sådan er der altså forskellige vilkår for forskellige mikrolån fra forskellige låneudbydere – og det er vigtigt, du kender dem.
Overvej dit behov
Den fjerde ting, du skal gøre, inden du optager et mikrolån, er at overveje dit behov. Du skal tænke over, hvor stort dit behov er, samt hvad du skal bruge pengene til.
Først og fremmest skal du overveje, hvad kviklånet skal finansiere. Skal lånet finansiere noget, der haster, kan det måske være den rigtige løsning. Skal lånet bruges til at samle flere lån, er mikrolånet måske ikke den rette løsning. Ved at overveje hvad du skal bruge pengene til, finder du ud af, om mikrolånet er den rigtige løsning. Ligeledes finder du ud af, hvor stort dit behov er for at låne.
Hvis dit behov for at låne pengene ikke er så stort, kan du overveje, om du i stedet har mulighed for selv at spare pengene op. Dette gælder eksempelvis, hvis du ved, at pengene først skal bruges i fremtiden.
Når du kender dit behov, ved du, hvor meget du har behov for at låne. Det er en god idé, at du ikke låner mere end højst nødvendigt. Dette skyldes, at mikrolånet som bekendt er et forholdsvist dyrt lån, som sjældent kan findes billigt. Jo mere du låner, des dyrere bliver det altså.
Kontakt låneudbyderen, hvis du er i tvivl
Lånet vil have en indflydelse på din økonomi, og derfor er det også vigtigt, at du føler dig tryg, inden du optager lånet. Hvis du er i tvivl om nogle af vilkårene eller har spørgsmål til lånet generelt, kan du kontakte låneudbyderen. Låneudbyderen er vant til at svare på spørgsmål fra låntagere og potentielle låntagere, og derfor vil låneudbyderen med garanti også gerne hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål.
Sådan ansøger du om et kviklån
Det er ganske nemt at ansøge om et kviklån, hvilket vi også før har beskrevet som en af de klare fordele ved denne låntype. Du skal bruge ganske få ting, og du kan gøre det på et øjeblik. Herunder giver vi dig en beskrivelse af, hvordan du ansøger om et kviklån, hvis du har besluttet dig for, det er denne låntype, du skal ansøge om.
Det første, du skal gøre, hvis du vil ansøge om et kviklån, er, at du skal finde nogle forskellige låneudbydere, der tilbyder mikrolån, der passer til dine behov. Det er en god idé at finde mindst tre forskellige udbydere, der tilbyder et lån på den størrelse og til den løbetid, der passer til dine ønsker.
Når du har fundet nogle forskellige udbydere, kan selve ansøgningsprocessen begynde. Hos låneudbyderen kan du sende din låneansøgning på ganske få minutter. Måden, hvorpå en låneansøgning udfyldes, kan være forskellig fra låneudbyder til låneudbyder. Låneudbyderen vil med garanti have grundige instruktioner til dig, så du kan være sikker på, at du udfylder låneansøgningen korrekt. Typisk udfylder du din låneansøgning ved at indtaste nogle personlige oplysninger om dig selv, herunder adresse, telefonnummer, e-mailadresse, kontooplysninger, lønoplysninger og lignende. Derudover skal du – typisk med en underskrift fra dit NemID – give låneudbyderen tilladelse til at indhente nogle oplysninger om dig fra SKAT. Når du har gjort dette, er din låneansøgning typisk klar til at blive sendt. Inden du sender din låneansøgning afsted, er det dog en rigtig god idé, at du gennemgår den en ekstra gang. Tastefejl eller fejloplysninger kan være skyld i, at du får afslag på din låneansøgning, og derfor bør du tjekke din låneansøgning for dette, inden du sender den afsted.
Når du har sendt din ansøgning afsted, skal du vente på, at låneudbyderen laver en kreditvurdering af dig. Kreditvurderingen laves ud fra de oplysninger, som du har givet. Typisk laves kreditvurderingen automatisk og digitalt, hvilket gør den både sikker og hurtig. Derfor kan du også forvente at få svar på din låneansøgning inden for ganske kort tid; faktisk ofte inden for få minutter.
Hvis du får godkendt din låneansøgning, får du et lånetilbud. Hvis du får et lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere, skal du i gang med at sammenligne. Når du sammenligner de forskellige lånetilbud, kan du finde det billigste og bedste kviklån – og det kviklån, du vil takke ja til. Det lånetilbud, du vil takke ja til, skal du underskrive med dit NemID. Efterfølgende vil pengene stå på din konto inden for kort tid; mellem en time og 48 timer efter underskriften er sat alt efter lånets størrelse, løbetid og låneudbyderens betingelser.
Vil du blive endnu klogere på kviklån, så læs denne guide med fakta om kviklån.
Hvis du får problemer med tilbagebetaling
Inden du optager kviklånet, skal du, som nævnt, være klar over, om du har råd til at betale lånet tilbage rettidigt. Dog kan der opstå uforudsete situationer for alle, hvor økonomien påvirkes. Du kan altså møde udfordringer, der kan påvirke din økonomi på en måde, så det bliver svært at overholde betalingsaftalen. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt, at du kontakter låneudbyderen. Der kan være en chance for, at I kan finde en løsning sammen, så det bliver lettere for dig at blive gældfri, og låneudbyderen får sine penge. Det er altså vigtigt, at du ikke bare ignorerer situationen, hvis du får problemer med at overholde låneaftalen på den ene eller anden måde.
Se her de populæreste kviklån med udbetaling i dag: